DOLAR 34,0806 0.1%
EURO 37,6788 0.09%
ALTIN 2.742,17-0,04
BITCOIN 19302082,84%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Marka” Zamana Şahitlik Etmeli Tarabya Yerleşkesi (Huber Köşkü)

“Marka” Zamana Şahitlik Etmeli Tarabya Yerleşkesi (Huber Köşkü)

ABONE OL
Mayıs 23, 2024 20:13
“Marka” Zamana Şahitlik Etmeli Tarabya Yerleşkesi (Huber Köşkü)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni restorasyon çalışmalarıyla birlikte Huber Köşkü için bir kurumsal kimlik ve prestij kitabı da yayımlandı. Yayın Yönetmenliğini Hasan Mert Kaya’nın, Kreatif Direktörlüğünü Murat Yiğit’in, Fotoğrafçı İbrahim Körpe ve Sanat Yönetmenliğini Ali Kaya’nın yaptığı proje, bir yılda konusunda uzman yazarlarla titiz bir çalışma sonunda tamamlandı.

Projenin Sanat Yönetmeni Ali Kaya ile yaptığımız söyleşi de “Marka ve markalaşmanın günümüzde vazgeçilmez bir değer olması, bizlere miras kalan markaların kültür ve tarih kesişeniyle, “MARKANIN TARİHE ŞAHİTLİK ETMESİ” mottosu ile karşımıza çıkarak renovation katıyor. T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirdiğimiz bu proje de markalaşma konularında uzman bir kadro ve güçlü bir ekip ile güzel bir işe imza atıldı. Huber Köşkü’nün genel mimari karakteri, art nouveau tarzı olarak tanımlanıyor. Dikkate değer bir özelliği, Çin, Hint, İran, İslam, Osmanlı ve Avrupa üsluplarının bir arada kullanılıyor olması. Bu hassasiyetleri en üst seviye de koruyarak restorasyon, kurumsal kimlik ve prestij kitabı çalışması gerçekleştirildi.” diye bahsetti.

Huber Köşkü:

Atatürk’ün 1935’te yaptırdığı Florya Deniz Köşkü’nün kullanılamaz duruma gelip Millî Saraylara devredilmesinden sonra Cumhurbaşkanları için İstanbul’da yeni bir mekân ihtiyacı doğdu. 1985’te Cumhurbaşkanlığı’na tahsis edilen, mimarîsi ve tarihiyle Boğaziçi’nin en gösterişli malikânelerden biri olan Huber Köşkü’nün de bulunduğu Tarabya yerleşkesi bu ihtiyacı karşılamak için kullanılmaya başlandı.

Huber Köşkü’nün 1986–1988 yılları arasında gördüğü kısmî tadilattan sonra 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren yaz aylarında ikişer ay süre ile bu köşkü kullandı. Tarihî bahçeye havuz yapılması (1987), 20 daireli personel lojmanı ile 150 kişilik asker-polis ve hizmetliler için hizmet binası inşa edilmesi (1988) bu düzenlemeler kapsamındadır. Cumhurbaşkanlığının, yazlık konut ve çalışma ofisi ihtiyaçlarına ek olarak yabancı devlet başkanlarının ağırlanacağı, büyük resepsiyonların verileceği temel ve tamamlayıcı mekânları da içeren özgün bir yapı kompleksine kavuşması ise 1993–2000 yılları arasına yayılan yoğun bir çalışma dönemine uzanır.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in talimatlarıyla başlayan restorasyon sürecinde, arazinin tarihî, kültürel ve doğal değerlerinin korunması, mevcut yapı yoğunluğu aşılmaksızın çevreye dost, Cumhurbaşkanlığına yaraşır yeni yapıların tasarlanması ve uygulanması amaçlanmıştır. Bu amaçlar doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı Tarabya Köşkü Yerleşkesinde; Cumhurbaşkanlığı Konutu, Yabancı Devlet Başkanlıkları Konukevi, Resepsiyon Alanları Misafirhane ve Sosyal Merkez’den oluşan kompleksin yapımı tamamlanarak üst düzey bir tasarım performansı sergilenmiştir. Şu anda Cumhurbaşkanlığı Köşkü olarak kullanılan Huber Köşkü, Tarabya’da yer alıyor. 34 bin metrekarelik geniş bir arazi içinde bulunan bu yalı, yaklaşık 950 metrekarelik bir alanı kaplıyor.

Tarabya Yerleşkesi (Huber Köşkü): Cumhurbaşkanlığı Konutu, Yabancı Devlet Başkanları Konukevi, Resepsiyon Alanları, Sosyal Merkez Binası, Misafirhane bölümleri ile hizmet vermekte.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.